Lagu Plagiat Rock Kapak Part 6



Semua lagu di dalam video ini adalah hak milik mutlak penyanyi asal serta syarikat rakamannya. Video ini dibuat sekadar sebagai hiburan dan pengetahuan sahaja.

All songs in this video are of the artist and label copyright. This video was made for entertainment and knowledge purpose only.

Lagu plagiat rock kapak part 6
01. SAXO – DUNIA ATAU NERAKA (1988)
Diplagiat dari
JUDAS PRIEST – FREEWHEEL RIDER (1984)
02. RUSTY BLADE – SATRIA BANGSA (1987)
Diplagiat dari
LOUDNESS – LOUDNESS (1981)
03. SAHARA – BAHANG-BAHANG (1989)
Diplagiat dari
BLACK SABBATH – IRON MAN (1970)
04. XPDC – HAMBA ABDI (1991)
Diplagiat dari
MEGADETH – DAWN PATROL (1990)
05. BLACKSHED – FILO BERCANDI (1990)
Diplagiat dari
PINK FLOYD – WISH YOU WERE HERE (1975)
06. DINAMIK – TAHYUL (1990)
Diplagiat dari
METALLICA – MASTER OF PUPPETS (1986)
07. LOVING BORN – BERDAMAILAH ANAK ADAM (1988)
Diplagiat dari
MORTAL SIN – LEBANON (1986)
08. CROSSFIRE – KENANGAN SEMALAM (1995)
Diplagiat dari
LED ZEPPELIN – STAIRWAY TO HEAVEN (1971)
09. M.A.Y – GRAFITI (1989)
Diplagiat dari
CINDERELLA – SOMEBODY SAVE ME (1986)
10. SAHARA YAACOB – HAPUSKAN DADAH (1988)
Diplagiat dari
ACCEPT – BOUND TO FAIL (1985)

source

Facebook網友留言

22 thoughts on “Lagu Plagiat Rock Kapak Part 6

  1. Menyampuk sikit genre lain boleh ye… Kalau Alleycats dgn Carefree diorg byk copycat lagu group otai Filipino Boyfriends dan VST and the company band..selain lagu mat saleh, tu dah tentu.

  2. Hadapilah Dgn Sabar (Lefthanded) — The Trooper (Iron Maiden)
    Januari (Vagrant) — Stairway to Heaven (Led Zeppelin)
    Dewi (Belantara) – She Don't Know Me (Bon Jovi)
    * Melodi sebenarnya lain sikit, tapi 'roh' tu ada mcm sama. Belantara antara band rock yg dikira bebas dari unsur2 plagiat kerana ahli2nya mencipta sendiri semua lagu dgn feel sendiri tanpa terpengaruh dgn band2 lain.
    Meniti Cita2 (Exist) — A Touch of Evil (Judas Priest)
    * Exist juga ada beberapa lagu lain yg ambil sedikit riff band2 alternative spt Green Day, Oasis dlm lagu2 mereka era 90an cuma tak dikira termasuk kategori rockapak la. Hehe… Meniti Cita2 ni dikira masih dlm zaman rock sbb ini dari album 1st diorang, masih ada unsur2 hard rock.

  3. May – Graffiti Tempo Slow tempo intronya tapi Agak Ketara Juga Sama dengan Tempo Intro Cinderella – Somebody save Me cuma tempo Lagu Cinderella Laju

  4. Ada 3 lagi lagu yang diplagiat kan iaitu :-

    1) MAY – KEADILAN (EARTHSHAKER – DARK ANGEL (ANIMAL)

    2) XPDC – TEMAN (METALICCA – THE UNFORGIVEN 2 = PART INTRO)

    3) SEARCH – NOMBOR (EARTHSHAKER – TOKYO)

發佈留言

發佈留言必須填寫的電子郵件地址不會公開。 必填欄位標示為 *

Secured By miniOrange